• May 25, 2017, 03:26:47 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Cannot connect to 5g network  (Read 80 times)

Stephen Aussie

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Cannot connect to 5g network
« on: May 16, 2017, 04:12:07 AM »

Hey there,

Well setup was a complete pain but I got there. Using WPS it connects to my 2.4g network on my router and works. My router is a dual band router so I want to put my cameras on 5g. Unfortunately, no matter how I try to do this it causes the cameras or setup to freeze. Changing the wifi network via the IP webpage seems to cause the device to loose its settings and I have to start the setup again. WPS always seems to connect only to my 2.4g so after doing a factory reset on the CAM in the mydlink lite app I choose NO to wps and choose my 5g network from the list that appeared. Now the install just endlessly spins trying to connect to the camera.

Any idea how I can get this to work? Using 1.04 firmware.

Thanks

Stephen
Logged

RYAT3

  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1988
Re: Cannot connect to 5g network
« Reply #1 on: May 16, 2017, 04:38:19 AM »

Which router exactly?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 42066
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Cannot connect to 5g network
« Reply #2 on: May 16, 2017, 10:18:43 AM »

Link>Welcome!


  • What region are you located?

What Mfr and model is the main host router?
What wireless modes are you using?
What is the distance between the Camera and the main host router?

Hey there,

Well setup was a complete pain but I got there. Using WPS it connects to my 2.4g network on my router and works. My router is a dual band router so I want to put my cameras on 5g. Unfortunately, no matter how I try to do this it causes the cameras or setup to freeze. Changing the wifi network via the IP webpage seems to cause the device to loose its settings and I have to start the setup again. WPS always seems to connect only to my 2.4g so after doing a factory reset on the CAM in the mydlink lite app I choose NO to wps and choose my 5g network from the list that appeared. Now the install just endlessly spins trying to connect to the camera.

Any idea how I can get this to work? Using 1.04 firmware.

Thanks

Stephen
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting