• October 18, 2018, 12:43:20 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DAP-1320 channel selection  (Read 2701 times)

bezk

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
DAP-1320 channel selection
« on: August 28, 2017, 09:27:12 AM »

Hi all,

I would like to change the channel my wifi extender is broadcasting on. I can't find the section in the settings page.

Hardware version: B1
Firmware version:  2.03

Any help would be much appreciated!

Thanks,

Bez
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45998
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DAP-1320 channel selection
« Reply #1 on: August 28, 2017, 09:49:56 AM »

Link>Welcome!

  • What region are you located?

Is the DAP operating in Extender mode or AP mode? If extender and it's connected to the main host router, then you can't change channels.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

bezk

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DAP-1320 channel selection
« Reply #2 on: August 28, 2017, 11:42:49 AM »

My region is EU.

Ah I see, it's operating in extender mode connected to main host router. I was wondering if I could change it to operate on another less busy channel. I'm fairly new to networking, does that not make practical sense?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45998
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DAP-1320 channel selection
« Reply #3 on: August 28, 2017, 11:45:35 AM »

Yes. So change the main host router to a different channel then power ON the DAP then you'll be good.

Primary channels to use are 1, 6, 11 and 13.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!