• August 24, 2017, 01:29:05 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: D-Link 615 DNS error  (Read 703 times)

abhi20

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
D-Link 615 DNS error
« on: February 19, 2017, 12:07:23 PM »

Hey,
I have D-Link 615(N300) router I reseted my router by pressing the button on the back for 10 seconds it successfully did.
I then did the setup but recognized there is no internet connection, the trouble shooter on Windows 10 says DNS server isn't responding. On my android phone it says connected but, no internet any solutions please quickly?
Thank you DLINK moderators
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 42887
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: D-Link 615 DNS error
« Reply #1 on: February 19, 2017, 06:54:54 PM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?


Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?
  • For DSL/PPPoE connections on the router, ensure that "Always ON" option is enabled.
  • If the ISP modem has a built in router, it's best to bridge the modem. Having 2 routers on the same line can cause connection problems: Link>Double NAT and How NAT Works. Call the ISP and ask to see if the ISP modem can be bridged. To tell if the modem is bridged or not, look at the routers web page, Status/Device Info/Wan Section, if there is a 192.168.0.# address in the WAN IP address field, then the modem is not bridged. If the modem can't be bridged then see if the modem has a DMZ option and input the IP address the router gets from the modem and put that into the modems DMZ. Also check the routers DHCP IP address maybe conflicting with the ISP modems IP address of 192.168.0.1. Check to see if this is the same on the ISP modem, and if modem can't be bridged, change the DIR router to 192.168.1.1 or .0.254.
    Example of a D-Link router configured for PPPoE with ISP Modem bridged: PPPoE Configuration on a Router
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

Hard Harry

  • Guest
Re: D-Link 615 DNS error
« Reply #2 on: February 20, 2017, 08:35:24 AM »

What was the reason you reset the router? Was it working before?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 42887
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: D-Link 615 DNS error
« Reply #3 on: February 28, 2017, 07:08:06 AM »

Any status on this?  ???

Hey,
I have D-Link 615(N300) router I reseted my router by pressing the button on the back for 10 seconds it successfully did.
I then did the setup but recognized there is no internet connection, the trouble shooter on Windows 10 says DNS server isn't responding. On my android phone it says connected but, no internet any solutions please quickly?
Thank you DLINK moderators
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting