• October 21, 2018, 09:30:19 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: USB 3.0 problem not solved  (Read 5554 times)

chalky

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
USB 3.0 problem not solved
« on: June 11, 2014, 08:14:35 AM »

Howdy all I live in Australia and purchased the DWA-182 adapter revision C1 which is supposed to support USB 3.0 well mine only supports USB 2.0 so I took the casing off and it says revision A on the circuit board, I have just finished speaking with tech support and will be sent out the correct one.

So basically it was revision A inside the revision C1 casing, nothing wrong with laptop all other USB 3.0 devices run as normal.
Win Pro 8.1 Asus laptop double check your device.

Regards
Shane
« Last Edit: June 12, 2014, 10:45:43 PM by chalky »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46015
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: USB 3.0 problem solved
« Reply #1 on: June 11, 2014, 08:26:38 AM »

Welcome.

Thanks for sharing your information. Hope the new one works well. Enjoy.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

chalky

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: USB 3.0 problem solved
« Reply #2 on: June 11, 2014, 08:27:56 AM »

Thanks just have to wait for it to be sent out  :)
Logged

chalky

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: USB 3.0 problem solved NOT!!!
« Reply #3 on: June 12, 2014, 10:31:27 PM »

just spoke to d-link Australia support there testing the adapter to try to replicate the problem as the rev A1 printed on the PCB itself is not relevant. My dwa-182 C1 should be running at USB 3.0 NOT 2.0 support guy thinks its a driver issue.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46015
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: USB 3.0 problem not solved
« Reply #4 on: June 13, 2014, 07:08:39 AM »

Awesome, thanks for keeping us posted…hope it all turns out well.

Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

tdh1985

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: USB 3.0 problem not solved
« Reply #5 on: June 28, 2015, 12:12:25 AM »

Did you get anywhere? Im having the same issue
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46015
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: USB 3.0 problem not solved
« Reply #6 on: June 29, 2015, 06:55:02 AM »

« Last Edit: June 29, 2015, 06:57:22 AM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46015
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: USB 3.0 problem not solved
« Reply #7 on: January 10, 2016, 11:24:29 AM »

Thanks for the information. It seems that there isn't an issue as the D-Link OEM drivers do work:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=62959.0

at least for this user.

What region are you located?
« Last Edit: January 10, 2016, 11:34:02 AM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46015
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: USB 3.0 problem not solved
« Reply #8 on: January 10, 2016, 12:30:46 PM »

Ok, seems that your region has some problematic drivers. You can try the ones for USA as the one user said it fixed his issue with 3.0.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!