• November 18, 2017, 07:53:32 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Getting lots of DUP! responses from pings  (Read 11534 times)

shauny123

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Getting lots of DUP! responses from pings
« on: January 28, 2013, 12:12:56 AM »

Hi

My macpro is inside a cupboard with plently of ventilation, but poor wifi signal.  I have added a D-Link DWA-140 on a long USB cable, and I get a good wifi signal from it (90%), and the drivers seem to work fine under Mountain Lion - the System Preferences Pane works.  However, using the DWA-140 to ping my router, 192.168.1.254 (or an external IP, like www.google.com), gives some duplicate responses (DUP!) - the subnet seems correct (255.255.255.0) and the IP address from DHCP is fine (192.168.1.105).    This seems odd - it does not happen if I use the built in wifi card?

Any help gratefully appreciated.

Shaun
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43623
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Getting lots of DUP! responses from pings
« Reply #1 on: January 28, 2013, 06:54:59 AM »

What do you mean my duplicate responses? Can you give an example?
What make and model host router do you have?

Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

shauny123

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Getting lots of DUP! responses from pings
« Reply #2 on: January 29, 2013, 06:40:48 AM »

Hi

I mean when I use ping, some of the responses come back with (DUP!) - the ping response for duplicate responses.

I have a Billion 7800n router, but surely that's irrelevant as the duplicates only happen when I connect to the wifi over the DWA-140.  When I use my internal wifi card, I do not get duplicates.

They happen whatever I ping - external machines (such as www.google.com) and the router itself.

The internet connection seems to work OK, I just want to know if all the duplicates are going to be an issue.

Thanks
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43623
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Getting lots of DUP! responses from pings
« Reply #3 on: January 29, 2013, 07:05:58 AM »

Do you get the same results if you take the DWA-140 connected device to a different location and different router?
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

shauny123

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Getting lots of DUP! responses from pings
« Reply #4 on: January 30, 2013, 11:47:46 AM »

Hi

I only have one router, but when I try the DWA-140 in a PC I still get duplicates (which I don't get on the internal wifi card), so I can't see how it's the router?

Shaun
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43623
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Getting lots of DUP! responses from pings
« Reply #5 on: February 11, 2013, 08:35:33 AM »

Just curious if this problem exists with a different router, not in a different PC.

Does this seem to effect the operation of the 140 and using it?
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting