• November 19, 2017, 12:51:43 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DWA-140 Rev. B2 link speed problems  (Read 9121 times)

gfx8

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
DWA-140 Rev. B2 link speed problems
« on: March 07, 2011, 03:59:05 AM »

Hello,

I'm using a DWA-140 rev. B2 wireless adapter, connected to a DIR-615 wireless router (hw rev D3, fw rev 4.13) on a Windows 7 32 bit desktop into a small apartment. The DWA-140 is the only device connected to the router.

I am using WPA2-AES encryption. The adapter successfully connects at 300 Mbps to the router. The problem is that when I'm starting a heavy download, the link speed drops at around 100 Mbps, sometimes even around 40 - 50 Mbps. Also the signal strength drops from 4 bars to 3 bars. Is this a normal behavior? I tried using the latest driver from Ralink for the chipset used in DWA-140 adapter, but it happens the same.

I also tried with a Toshiba laptop with built-in N WI-FI. It connected at 150 Mbps, but the link speed did not drop at all under heavy download. Also the signal strength was at 5 bars in the whole apartment.

So I think that the problem might be at the DWA-140 adapter. Do you have any suggestions how I could fix this problem or should I buy another adapter?
« Last Edit: March 07, 2011, 04:01:13 AM by gfx8 »
Logged

paulgj

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 14
Re: DWA-140 Rev. B2 link speed problems
« Reply #1 on: May 07, 2011, 02:15:31 AM »

Have you updated it to the latest version of the firmware and drivers? http://www.dlink.com/products/?tab=3&pid=DWA-140&rev=DWA-140_revB  I just updated to FW v1.71 and use the latest drivers.
Logged