• January 18, 2022, 07:42:28 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DSR-500N failover issue  (Read 6181 times)

anaghdesai

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
DSR-500N failover issue
« on: November 17, 2011, 09:51:32 PM »

I have a strange DSR-500N failover issue. When connected on both WAN1 and WAN2, it takes nearly 4 minutes incase of a failover. After extensive testing I somewhat managed to conclude that if there is any session which is going on, it fails to perform a successive failover (possibly due to some NAT issue). If there are absolutely no sessions going on (not even a ping) only then it manages within 30secs or so (but I cannot conclude the exact time as if i ping and the failover isnt complete then it takes more than 2 mins). Has anyone else experienced the same problem where it takes as long as 4 mins for a failover or am I going wrong with my configurations?

Firmware Version: 1.03B43_WW

Thanks
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49885
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DSR-500N failover issue
« Reply #1 on: November 18, 2011, 07:04:00 AM »

http://forums.dlink.com/index.php?topic=42332.0


I have a strange DSR-500N failover issue. When connected on both WAN1 and WAN2, it takes nearly 4 minutes incase of a failover. After extensive testing I somewhat managed to conclude that if there is any session which is going on, it fails to perform a successive failover (possibly due to some NAT issue). If there are absolutely no sessions going on (not even a ping) only then it manages within 30secs or so (but I cannot conclude the exact time as if i ping and the failover isnt complete then it takes more than 2 mins). Has anyone else experienced the same problem where it takes as long as 4 mins for a failover or am I going wrong with my configurations?

Firmware Version: 1.03B43_WW

Thanks
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

rotorg33k

  • Guest
Re: DSR-500N failover issue
« Reply #2 on: December 14, 2011, 11:32:00 PM »

i have the same problem on my DSR 1000N

Firmware Version: 1.03B43_WW

Settings are as follows,

Auto Roll Over Mode WAN 1,
Ping Retries if WAN goes down,

Retry Interval is: 5
Failover after: 5

WAN 1 is 100Mbs Optus Link
Wan 2 is ADSL 2 + Dlink Modem in Bridged Mode using PPPoE on the DSR 1000N

I kindly ask, if there is a problem with the Firmware, Can you pretty please add an extra function that leaves WAN 2 on in this mode? or Auto Fail Over in Round Robin would perfect!!

honestly guys, i have been a customer for 10 years, i have some of the best gear from you, i just really hope that my suggestion gets considered in the next firmware update..

i am not a big tech buff, but if this funtion didnt get added, is there a way to get 2 routers to work together so that fail over still works and external traffic can still be routed in?

cheers
jr
Logged